A Sümegi Vár oldalát magának követelő bakművelésű tőkék és a Baglyas-hegy 1619 –óta jegyzett dűlője által közvetített táj íze és illata egy pohár borban. Az extrém kitettség miatt általában korábban beérnek a szőlők amellett, hogy nem veszítik el savaikat. A két szőlőfajtát – Furmint 75% Olaszrizling 25 % – egy időben szüretelve a bakművelésű tőkékről egyben dolgoztuk fel. Egész fürtös préseléssel készült, zempléni magyar tölgyben erjedt, majd hordóban tartottuk finomseprőn közel 10 hónapot, ezt követően került palackokba. A tétel egyediségét a gosaui márga és hippuritesi mészkőnek köszönhetően rendkívül ásványos. Így, egy valóban egyedi ásványosság teszi varázslatossá a bort. Hosszú évek érlelésére alkalmas. Fogyasztását 14℃ ajánlom.
A termék bekerült a kosárba.
Vásárlás folytatása
|