A Baglyas hegyen 1619 –óta jegyzett dűlőből, fiatal ültetvényünk első terméséből készült klasszikus fajtajegyeket hordozó Olaszrizling. A Balaton-felvidéki borvidék fő fajtája. Tartályban, alacsony hőmérsékleten irányított erjesztéssel készült. Emellett a tartályos érlelést kombináltuk fahordós érleléssel, 30 %-át 3-4 hónapon keresztül zempléni magyar tölgyben érleltük.
A bor egy igazi ünnepi bor, a fahordós érlelésnek köszönhetően illatában a vanília és szegfűszeg valamint a puncs is megjelenik, az ásványos fajtajegyek mellett. Ez teszi izgalmassá és egyedivé, az ünnep illatát érezhetjük benne.
Savai a terroirt közvetítik ezért étkezések kiváló kísérője.
Egy jó ivású könnyen érthető bor a mindennapokra.
Szárnyas húsokhoz jó kísérő. 10 -12 °C –on ajánlom fogyasztani.
A termék bekerült a kosárba.
Vásárlás folytatása
|