Barion Pixel

Az italnagyker24.hu elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
Italnagyker24.hu
Elmúltál már 18 éves?
TERMÉKEINK
Castaréde Armagnac 1991 0,5l 40%

Liter: 0,5 | Kiszerelés: 1db | Típus: díszdobozos | Évjárat: 1991 | Alkohol (%): 40

53 340 Ft

Raktáron



Castaréde Armagnac 1991 0,5l 40%

Az armagnac - ugyanúgy ahogy a sokkal jobban ismert konyak - eredetvédett, érlelt borpárlat, amely Délnyugat-Franciaország egy meghatározott területéről (Gascongne) származik. Nem mellesleg, Franciaország legősibb lepárolt itala. Aromásabb, valamivel erpteljesebb ital, mint a konyak.

Az immáron 6 generációja armagnac-kal foglalkozó Castaréde család központi birtoka Mauléon d'Armagnac településen, a Grand Bas Armagnac régióban található. A 16. században alapított Maniban birtokot 16 hektár szőlő veszi körül, amelyben Folle Blanche, Colombard és Ugni Blanc szőlőfajtákat termesztenek. Innen ellenőrzik a szőlőben folyó munkákat, és itt végzik a borkészítést és a lepárlást is.

A Castaréde italait ma már a legmagasabban jegyzett armagnac-ok közt tartják számon, évjáratos kiadásaik számos nagy tekintélyű rendezvényen és helyen megjelennek (Cannes-i Filmfesztivál, Air France járatai), valamint a legjobb éttermek kínálatában is találkozhatunk velük szerte a világon. Évjáratos kiadásaik között 1893-ból származó darabot is találunk!