Absinthe Absente 55 0,7l 55%
Az abszint készítésekor a növényeket általában 12–24 órán keresztül 75–85%-os alkoholba áztatják, majd vízzel hígítják és lepárolják. A felhasznált alkohol bármilyen semleges, mezőgazdasági eredetű etanol lehet, de a minőségi abszinthoz bor- vagy gabonapárlatot használnak. Az így kapott 70–80% alkoholtartalmú folyadékot vagy tisztán palackozzák víz hozzáadásával (ezek a la Blanche vagy la Bleue abszintok), vagy beszínezik természetes, avagy mesterséges módon. A hagyományos abszintok színezésekor a párlat egy részébe újabb, e célra kiválasztott növényeket áztatnak egy különleges, fűtött berendezésben, majd az ázatot szűrés után visszakeverik a párlatba. A párlat minimális hozzávalói a fehér ürömfű levelei és virágai, és az ánizs, valamint a római édeskömény termése.
Franciaország déli részén, Provenance tartományban gyártott Absente abszint ízesítéséhez további növényeket is felhasználnak: angyalgyökér, csillagánizs, citromfű, és borsmenta is ízesíti e nemes italt.
A termék bekerült a kosárba.
Vásárlás folytatása
|