Barion Pixel

Az italnagyker24.hu elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
Italnagyker24.hu
Elmúltál már 18 éves?
TERMÉKEINK
CH. Pom Armagnac - Peberere 20 éves 0,7l 42%

Liter: 0,7 | Kiszerelés: 1db | Típus: díszdobozos | Alkohol (%): 42

41 940 Ft

Raktáron



CH.Pom-Peberere 20 éves armagnac 0,7 literes kiszerelésben 42% tartalommal.

 

Franciaország délnyugati Gascogne régió különleges adottságai és az egyedi italkészítési eljárásai miatt az itt készült brandyknek külön elnevezése van. Az armagnac a konyaknál szárazabb, erőteljesebb ízű borpárlat, amelyet a világ legnemesebb italai között tartják számon.

 

A tölgyfa porózussága lehetővé teszi a párlat közvetlen érintkezését a vidék és a pince levegőjével, ezáltal alakul ki a rancio, az armagnac egyedi karaktere. A 400 literes hordókban történő érlelés legalább egy évig kell hogy tartson. A háromcsillagos változat 2 évnél, a VSOP 5 évnél, az XO 6 évnél idősebb italokat tartalmaz.

 

A Chateau de Pomes Peberere egy gyönyörű szőlészeti birtok, amely 40 hektáron terül el Gascone 14 századi kastélya körül. A gazdaság 1820 óta megszakítás nélkül a Faget család tulajdona. Az enyhén nyugatra lejtő mészkő fennsíkon elterülő szőlők a napsugárzás szempontjából a legideálisabb fekvéssel rendelkeznek. A Ténaréze régió jellegzetes meszes, agyagos talaja kiválóan alkalmas szőlőtermesztésre. Ez a nemes szőlő szolgál a birtokon készülő armagnac alapanyagául. A minden év december elején kezdődő, a hagyományos Armagnacais folyamatos lepárló készüléken való desztillálás után legalább 20 évig érlelik francia tölgyfahordókban, hogy végül jellegzetes ámbra színét és aszalt szilva illatát elnyerve lepalackozzák.