Leírás
A régi időkben a fűszerek a betegségek megelőzését vagy gyógyítását szolgálták - ma már ízesítő hatásukért használjuk és fogyasztjuk azokat, köztük a fahéjat is.
Eredete
A fahéj a fahéjfa, vagy a kasszia lefejtett, sötétbarna kérgéből, szárítással készülő rendkívül erőteljes fűszer. Míg a fahéjfából készült ceyloni típus egy enyhébb, pikánsabb ízű fűszer, addig a kassziából származó kínai fahéj csípősebb. A fahéj nem csupán jellegzetes, ünnepi illatáról, de édeskés, enyhén fanyar, ízéről és pozitív élettani hatásairól is ismert.
Felhasználási területe főként a cukrásziparra terjed ki, azonban egy-két ételkülönlegesség is tartalmaz fahéjat.
A Monin Fahéj szirup karakteres, telt, meleg és édes íze bármelyik italodnak ünnepi hangulatot adhat!
Szín Élénk borostyánsárga.
Ízvilág
Fahéj esszencia olaj illat, fűszeres fahéjpor íz egy kis csípősséggel.
Erőteljes ízével a Monin Fahéj szirup a legtöbb italt kiválóan kihangsúlyozza. Próbáljad ki blendelt smoothiekban friss almával - az eredmény magáért fog beszélni! A smoothiekon kívül ajánljuk teákhoz, kávékülönlegességekhez, koktélokhoz és ízesített tejitalokhoz is.
A termék bekerült a kosárba.
Vásárlás folytatása
|